De helende kracht van bosbaden

 

buy prednisone for dogs In Japan weet men het al jaren:

order Lyrica online uk Shinrin-yoku – De helende kracht van bosbaden. Dit Japanse fenomeen laat zien hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Hoewel een ‘officieel’ bosbad twee tot drie uur kan duren, merk je het verschil al na 30 minuten.

De weg naar een gezonder en gelukkiger leven leidt door het bos.

Waarom zouden we gaan bosbaden?

Tijdens het bosbaden:

 

> vertraag je

> je zintuigen worden geprikkkeld

> je verbinding met de natuur versterkt

> je gezondheid verbetert

> je bloeddruk daalt

> je stress vermindert

> je creativiteit verhoogt

 

Doordat lichaam en geest ontspannen, ontstaat er op een dieper niveau ruimte voor verwondering en inzicht. Naarmate je vaker en langer in het bos verkeert, zul je merken dat natuur een spiegel is voor je onderbewuste en hoe je via de symbolen die je in het bos tegenkomt tot meer inzicht in jezelf kunt komen.

 

 

 

Hoe werkt het en wat heb je nodig?

 

Bosbaden is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open mind en de wil om bewust contact te maken met de natuurlijke elementen.

Het bosbaden kent geen vastomlijnde regels. Het draait niet om de fysieke inspanning, maar om ontspanning: door bewust te vertragen, zonder einddoel en door de omgeving met al je zintuigen in je op te nemen.

Bij goed weer, laat ik  je schoenen uittrekken en loop je een eindje op blote voeten of sokken, waardoor de ondergrond je voetzolen masseert.  Ik laat je de ogen sluiten en opmerken hoe je hoor- en reukzintuigen het overnemen. Misschien vallen je ineens zaken op die je eerder niet had waargenomen.

We bestuderen de wolken, met onder je het kriebelende gras en op je huid de streling van de wind. ik laat je handen op de stam van een boom rusten en voelen wat dit met je doet. En wees te allen tijde respectvol naar de planten en dieren.

 

Dit zijn nog maar een paar van de oefeningen die we samen doen, maar er zijn er veel meer. Je wordt geprikkeld en uitgenodigd.

 

Engadine “Vind innerlijke rust en creativiteit in verbondenheid met de natuur”

 

Elke eerste dinsdag van de maand neem ik hierin mee. Check mijn facebook pagina voor de data.

Heb je nog vragen: mail me.

 

Bron: Annette Lavrijsen – De helende kracht van bosbaden i.s.m. Holistik