Raindrop massage

Wat is een Raindrop massage?

De Raindrop Technique is een behandelingsmethode die een zeer krachtige werking heeft, maar ook zeer zacht van behandeling is. Deze is het beste te omschrijven als een aangename, weldadige en rustgevende belevenis! Het combineert de toepassing van meest zuivere etherische oliën van Young Living, aromatherapie, Vita Flex technieken, massage op de voeten en langs de ruggenwervel kolom.

De voeten en ruggenwervel reageren heel goed op de zenuwstimulatie en werking van de olie. Het is gezondheid – en welzijn bevorderend.
De oliën werken op het fysieke, mentale, spirituele en emotionele lichaam om balans te bereiken. Het werkt tegelijkertijd ontspannend. Door het vrijkomen van de geuren van de oliën die je ruikt, kan er ook al veel gebeuren. Er kunnen emoties vrijkomen.

Deze techniek is in België en Nederland relatief onbekend. In landen als Oostenrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en de Verenigde Staten is dit al jaren een ervaring voor veel mensen ongeacht leeftijd en behoefte.

Voor wie is het?

Het is een uitkomst voor cliënten met rugklachten, aan wie normaal gesproken geen massage (of manipulatie techniek) gegeven mag worden!
Iedereen ervaart de Raindrop Technique anders. Afhankelijk van zijn of haar lichaam. Ontvangers kunnen vermoeidheid ondervinden die al langer aanwezig is, maar nu aan toegegeven kan worden. De ontvanger kan meer energie, emotionele release, of andere effecten op korte termijn ervaren.

De techniek is ontwikkeld door D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils en geïnspireerd op de helende ervaringen van de Lakota indianen.

De behandeling heeft effect op:

* ondersteuning voor spieren en gewrichten, stijfheid
* het ondersteunen van het zenuwstelsel
* De spijsvertering en hormoonhuishouding worden ondersteund
* Creëren van balans voor lichaam en geest.
* Vermindering van angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en stemmingswisselingen
* Ongemakken,veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom, worden verlicht.

De behandeling brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Heel waardevol voor je algehele gezondheid.

De techniek zelf

Tijdens de Raindrop massage lig je op je buik met een ontbloot bovenlichaam en blote voeten op de massagetafel. Nadat de oliën op het lichaam worden gedruppeld, word o. a de vitaflex massage toegepast, met als voordeel dat de essentiële oliën worden versterkt. De reflexpunten worden gemasseerd, waardoor er een krachtige impuls door het lichaam stroomt langs de zenuwbanen.

Speciale vederlichte zachte energetische strijkbewegingen van de vingertoppen, worden tussen de verschillende oliën afgewisseld met diverse massage technieken. Uw lichaam krijgt zo de gelegenheid afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen.

De behandeling heeft een lang werkend ontspannend effect.

Wat is de werking van de gebruikte etherische oliën?

De kalmerende sensatie van “Raindrops” stimuleert het lichaam door middel van het aanbrengen van deze 9 essentiële oliën:
Valor is goed voor algehele rug en zorgt voor balans en eigenwaarde.
Oregano ondersteunt de luchtwegen, zenuwstelsel, bloed en lymfesysteem.
Tijm ondersteunt het immuunsysteem, beschermd, is opwekkend en goed voor de concentratie.
Basilicum werkt krampstillend, ontspant de spieren, verscherpt de zintuigen
Cypress ondersteunt de bloedcirculatie en hypofyse, ondersteunt je immuunsysteem en ondersteunt spieren en gewrichten.
Wintergreen ondersteunt spieren en gewrichten, kalmerend en ontspannend voor de spieren.
Marjolein werkt op de zenuwen, spijsvertering, luchtwegen, kalmerend, versterkt de spieren en helpt bij menstruatiekramp.
Aroma Siez, ontspant strakke, vermoeide spieren en geeft rust in het hoofd.
Pepermunt  en bevordert dat de oliën beter worden opgenomen.

Prijs

Het intake gesprek, de behandeling en nagesprek duren ongeveer 90 minuten. De kostprijs bedraagt 90 euro (vanaf 15/01/2021).

Meer info, vind je hier.

Je kan op You tube een filmpje bekijken op welke manier het wordt toegepast.