Wandelcoaching

Wandelcoaching kan je inzetten om je mentaal en fysiek een boost te geven.

 

De natuur en zijn positieve invloed

De natuur heeft een positieve invloed op jou als mens, zowel fysiek als mentaal. Ze helpt je tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en energie te tanken.

In de natuur zijn heeft een kalmerend effect. Creativiteit begint terug te stromen. Niet voor niks dat tijdens je wandeling de beste ideëen ontstaan en oplossingen ineens binnenvallen.

Zoals de natuur continu in beweging is tijdens de seizoenen, zet ze ook jou in beweging in dié levensgebieden waar je vast zit.

De natuur als spiegel

Heb je wel eens een wandeling gemaakt en je zelf laten spiegelen door de vele aspecten in de natuur? Het is zo verrassend hoe de natuur jou een spiegel voor houdt. Hoe de natuur je exact kan tonen waar je staat, waar er werk aan de winkel is en wie je bent.

 

Wat is dan wandelcoaching

Als coach wandel ik met je mee aan de zijlijn. De natuur is onze bondgenoot.

Ik organiseer één-op-één coachings. De locatie van de wandeling wordt afgestemd op jou wensen. Het kan in een recreatiegebied bij jou in de buurt plaatsvinden maar het strand of bos behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

De groepswandeling (max 3 personen buiten mijzelf) gaan door in het Stropersbos, op de grens van Kemzeke (B) en Kapellebrug (NL).

 

Voordelen wandelcoaching

  • Je komt niet alleen mentaal maar ook fysiek in beweging
  • Je bent lekker buiten
  • Door het wandelen ontstaat rust, ruimte en overzicht in je hoofd
  • Je krijgt coaching in een ontspannen en laagdrempelige setting
  • Het kan op een locatie die voor jou praktisch is en waar jij je prettig voelt
  • In de natuur ben je er “echt even helemaal uit”. Hierdoor neem je makkelijker afstand van de dagelijkse beslommeringen en patronen.
  • Na een wandeling voelen mensen zich minder angstig of somber en de spanning in de spieren neemt af.

 

Hoe ziet een coachingstraject één-op-één bij Greet Coach er verder uit?

Uit ervaring is gebleken dat je gemiddeld 5 gesprekken nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Allereerst is er een gratis kennismakingsgesprek. Zo kan van beide kanten gekeken worden of er een klik is. Erg belangrijk bij coaching!

Ook bespreken we dan kort je hulpvraag en kan ik op basis van dit gesprek bepalen of ik je de hulp kan bieden die jij nodig hebt.

Daarna start het coachtraject. Een coachingsgesprek duurt ongeveer 1 uur. Na nieuse inzichten die je zelf hebt opgedaan, geef ik soms ook opdrachten mee naar huis. Dit zorgt ervoor dat je ook tussen de gesprekken door actief bezig blijft en direct datgene toepast wat we in het gesprek besproken hebben.

Tussen de eerste paar gesprekken zit meestal 2 à 3 weken. Later in het traject wordt de periode tussen de gesprekken vaak wat langer. Wanneer je tussendoor ergens tegenaan loopt of met een vraag zit mag je altijd appen of mailen. Dit zit bij het traject in. Tijdens het laatste gesprek bespreken we je huidige situatie. Hoe voel je je? Ben je tevreden of wringt er nog iets? Op basis van dit gesprek besluiten we of we het traject afronden of dat je wellicht nog even door wil.

Jouw investering:

  • kennismakingsgesprek: gratis (telefonisch of online)
  • los gesprek: 50 euro
  • coachingstraject: op maat

 

Bosbaden in groep

Bosbaden in groep is meer sociaal gericht. We inspireren en motiveren elkaar. Thema’s komen automatisch naar boven aan de hand van vragen die ik stel. Als coach speel ik op intuïtieve manier in op wat er leeft bij de groep. We staan in verbinding met elkaar en de natuur. Je hoeft elkaar niet te kennen, maar je kan het ook altijd als familie-uitstap of vriendinnen-uitje doen.

Het bosbaden gaat door elke eerste dinsdag van de maand om half 2. De wandeling duurt max. 1,5 uur.

Jouw investering: 15 euro – Reserveer jouw plekje via Facebook of app naar +32 474 26 66 27

Geniet, ontspan en vertraag door met me mee te gaan bosbaden.

Kennismaken? Vragen? Twijfel of het wat voor jou is? Stuur een mailtje naar info@greetpenneman.be of stuur een appje naar + 32 474 26 66 27.