Kindermassage versterkt de band met je kind.

Kindermassage is een manier om met kinderen te communiceren

In onze huidige samenleving vergeten we vaak dat ‘aanraking’ een belangrijke manier van communiceren is. Aanraking behoort tot de eerste levensbehoeften. Zeker voor kinderen zijn liefdevolle aanrakingen heel belangrijk. Het is soms lastig om met woorden kinderen tot rust te brengen, vooral kinderen die snel overprikkeld zijn. Via aanrakingen en kindermassage kan je dàt overbrengen wat niet met woorden lukt..

Wat is het doel van kindermassage?

Bij kindermassage gaat het om een andere benaderingswijze, dan bij die van massages voor volwassenen. De meeste massages voor volwassenen richten zich op het inwerken op de spieren. Het doel van kindermassage is om middels liefdevolle aanrakingen het welzijn van kinderen te bevorderen. Het gaat onder meer om het creëren van positief contact, bewustwording van het eigen lichaam, verbondenheid, geborgenheid en ontspanning.

Wanneer kan je een kindermassage toepassen?

Kindermassage is geschikt voor alle kinderen. Het doel van kindermassage is een belangrijk hulpmiddel voor een gezonde ontwikkeling. Het grootste deel van de informatie die onze hersenen ontvangt, komt binnen via de tastzin. Door liefdevolle aanrakingen wordt de aanmaak van het hormoon oxytocine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor een geborgen gevoel. Het is voor ieder kind belangrijk om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Bij volgende problemen kunnen kindermassages een goed hulpmiddel zijn:

  • Slecht en onrustig slapen
  • Huilerig en snel geïrriteerd zijn
  • Concentratieproblemen
  • Lusteloosheid en vermoeidheid
  • Vaak hevige driftbuien
  • Afzonderen en terugtrekken
  • Angst en onzekerheid
  • Hooggevoeligheid

Andere positieve effecten van kindermassage zijn: het verhogen van de weerstand en het verbeteren van het leer- en concentratievermogen. Je kind leert om zijn eigen grenzen te kennen.

Wat gebeurt er tijdens een ontspannende kindermassage?


We beginnen steeds met een kort gesprekje. We doen samen een spel om je kind te laten wennen aan mij en de ruimte.

Je kind neemt plaats op de massagetafel en wordt gemasseerd over de kleding heen. Ik doe de massagehandeling voor. Ik geef uitleg en daarna zet u de handeling verder. Zo leer ik u een aantal verschillende massagestrijkingen aan. Ik raad aan om eventueel een knuffel van je kind mee te brengen.

Ik voorzie een drankje en een versnapering. U krijgt de aangeleerde massagestrijkingen op papier mee naar huis.

De workshop duurt anderhalf uur, tot max 2 uur. Kostprjs: 95 euro

Het reserveren van een workshop of stellen van nog bijkomende vragen, kan via mail: info@greetpenneman.be of whatsapp naar +32 474 26 66 27.

Review van een klant:

Ben jij op zoek naar een geweldig en weldadig moment van qualitytime met je dochter of zoon? Dan raad ik je aan om zeker eens langs te gaan bij de praktijk van Greet ????????.Onlangs heb ik samen met mijn 11-jarige dochter een workshop kindermassage gevolgd bij Greet. Wat een super leuke en waardevolle ervaring was dat ????!Met veel liefde en geduld heeft Greet mij de basis geleerd van massagetechnieken om mijn dochter te kunnen helpen ontspannen ????, bijvoorbeeld als zij moeite heeft met slapen. We konden dit direct samen ervaren. Daarnaast zorgt Greet als persoon voor een warme en gezellige sfeer waardoor het sowieso gewoon een heerlijk momentje van qualitytime is voor je zoon of dochter en jezelf ????.‘ Fijn en rustgevend’ aldus mijn dochter ????. Judith Mangnus