Raindrop massage (uitgebreide info)

Raindrop massage

Raindrop brengt je lichaam fysiek weer meer in balans met een energiebooster er bovenop.

De Raindrop massage heeft een helend effect op je lichaam en is aangenaam, weldadig en rustgevend. Iedereen zal de Raindrop Technique anders ervaren, afhankelijk van zijn of haar lichaam.

Waar komt deze techniek vandaan?

De Raindrop Technique™ is een massage die zijn oorsprong kent toen Dr. Gary Young op onderzoek ging bij de Lakota indianen. Dr. Gary Young is gaan experimenteren met essentiële oliën en heeft hiermee nog sterkere resultaten bereikt. Er worden verschillende massagetechnieken gebruikt die een helend effect hebben op het lichaam. Het woord ‘Raindrop’ vind zijn oorsprong doordat de oliën op de rug worden gedruppeld.

Raindrop kan worden toegepast bij:

  • Rugproblemen
  • Boosten van immuniteit
  • Ontgifting van je lichaam
  • Spierstijfheid
  • Blessures
  • Ontspannen en genieten
  • Lichamelijke en emotionele pijn

Waar komt de naam Raindrop vandaan?

Tijdens de Raindrop procedure worden er 9 verschillende etherische oliën (singles en blends) over de rug boven de wervelkolom op een hoogte van ongeveer 15 centimeter gedruppeld en ingemasseerd. Ook de voeten krijgen de nodige oliën en aandacht. Dit is waar de techniek zijn naam van krijgt.

De theorie achter het druppelen van de olie is als volgt: de oliën bezitten allemaal elektro magnetische eigenschappen. Voordat ze door de huid worden opgenomen, worden ze eerst doorgelaten door het elektromagnetische veld van de ontvanger wat dan al kan zorgen voor een interactie en bevordelijk kan zijn voor het lichaam.

Wat kan de Raindrop nog meer voor je doen?

Door het inademen van de geur die vrijkomt, kan er al veel met je gebeuren. De geurmoleculen komen door het reukorgaan meteen in het limbische systeem terecht waardoor ze direct invloed kunnen uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om verwerkt te worden. De uitgekozen geuren stimuleren ons om los te laten, te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid. De Raindrop massage heeft een positief effect op 4 niveau’s: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel.

Kun je detox reacties verwachten?

Elke massage, dus ook de Raindrop, heeft een detox effect op het lichaam waarbij er afvalstoffen vrij komen en er milde bijwerkingen kunnen optreden. Het is dan ook ten alle tijde aangeraden om genoeg water te drinken na een massage zodat je lichaam deze afvalstoffen ook kan afvoeren. Een lichte maaltijd na een massage is ook een goed advies. Je wil je lichaam tenslotte niet overbelasten met het verteren van voedsel, waardoor het zich niet volledig kan richten op de invloed van de massage met de gebruikte oliën.

De één heeft meer detox reacties dan de ander. Elke persoon is anders en het hangt ook af van verschillende factoren die op dat moment in het leven van de ontvanger spelen. Je kan er een relaxt gevoel, een verhoogd bewustzijn of een heel vredig gevoel van krijgen.