Groei Groei Groei

 

Geen lichamelijke groei. Die tijd is voorbij voor mij.

Ik heb het over persoonlijke groei.

De groei en expansie van jou als persoon.

We leren zo graag andere mensen kennen. Maar hoe zit het met onszelf?

 

Hallo lieve ik

 

Telkens dat we een schilletje kunnen afpellen, komen we dichter bij onze ware kern.

Hoe meer we onszelf (terug) ontdekken, kunnen we ook dé persoon laten zien wie we werkelijk zijn.

Door opvoeding en conditionering worden we ondergesneeuwd. We zijn heel goed in ons te verbergen achter dàt wat we denken dat het zo “hoort”, wat van ons wordt verwacht, wat we niet durven laten zien…

Maar je bent wie je bent. Je bent al ok. De kern blijft de kern, no matter what happens.

De schilletjes die we er om heen krijgen, worden opgebouwd door onze ervaringen.

 

Mijn ervaringen

 

In een tijdspanne van ongeveer 5 jaar is er veel gebeurd: overlijden van mijn vader, overname zaak, een eerste kind, nieuwe woning, miskraam, postnatale depressie en een tweede kind.

Gebeurtenissen die een grote impact op me hadden, maar waar ik “zomaar” even aan voorbij ging.

De eerste zaadjes van mijn transformatie werden geplant tijdens de verwerking van mijn depressie. Ik kwam er achter dat ik me heel afhankelijk opstelde van mijn omgeving en dan plots moest ik  alleen uit die depressie komen. Workshops assertiviteit en emotionele intelligentie maakte me sterker.

Het was hard werken. Ik had een goede fundering nodig waarop ik kon terugvallen wanneer het wat minder ging. Ik versterkte mijn veerkracht. Ik bloeide open als een bloem. Steeds meer kreeg mijn omgeving een stukje Greet meer te zien. Nu, bijna 20 jaar later en vele opleidingen over coaching en persoonlijke groei  verder,  ben ik de vrouw die ik nu ben: enthousiast, energiek, sociaal geëngageerd en onafhankelijk met een flinke dosis positiviteit. Vanuit verbinding met mezelf en mijn omgeving maak ik bewuste keuzes en maak ik me zichtbaar.

Op minder goede momenten weet ik mezelf terug in mijn kracht te zetten. Durf ik te reflecteren en nieuwe stappen te ondernemen.

Wat een wereld van verschil. Een mooie wereld waarin ik vrijheid ervaar dàt te kunnen doen wat ik wil doen: werken met mensen, ze laten worden van zichzelf en ze letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen.

 

Jouw wereld

Hoe zou jouw wereld eruit zien als:

  • Je keuzes vanuit jezelf kan maken?
  • Je kan doen en creëeren wat jij wil?
  • Je zichtbaar durft te zijn voor je omgeving?

Wat is de eerste kleine stap die jij hierin wil zetten?

 

Mail me en we kunnen erover sparren met elkaar: info@greetpenneman.be