Verwondering

Ibiza heeft me verwonderd.

Het eiland had me onmiddellijk in haar greep door haar mooie natuur en speciale sfeer die er hing. 

Schoonheid zit soms verscholen in een klein hoekje. Soms moest ik van de gewone weg afwijken om die schoonheid te ontdekken. Heel smalle,  steile zandweggetjes onthulde een baai van blauw water en duizelingwekkende hoogtes. Een hike in zinderende hitte via ongeplaveide paadjes leidde me naar waterbassins en de mythe van een onbereikbaar eiland.

Een verscheidenheid aan inwoners en toeristen gaven een diversiteit aan nationaliteiten, kledij en aanwezigheid.  Een kakofonie van kleuren.

Niemand werd bekeken. Iedereen mocht er zijn. Welke taal je sprak, maakte niet uit. Contact leggen was heel makkelijk. Ik ervaarde een sterk gevoel van acceptatie voor wie ik ben. Ik mocht zijn wie ik ben

 

New Ways, New adventures

Het ontdekken van mooie dingen over jezelf en anderen en het gevoel te mogen zijn wie je bent, geldt ook voor ons alledaags leven.

Als we steeds blijven doen, wat we altijd al deden, verandert er niks.

Als je steeds op hetzelfde pad blijft, leer je geen nieuwe wegen kennen.

Het begint met een interne beslissing. Blijf ik hier? Hou ik me vast aan dàt wat ik al ken, omdat het “veilig” voelt en bekend terrein is. Of durf ik stappen te zetten naar minder gekend gebied om te ervaren wat het me geeft. Het past misshien wel beter bij mij. Het is dàt wat ik werkelijk wil.

 

Just Be You

Dikwijls zijn we (onbewust) heel hard aan het werken om iemand anders te zijn. Dié persoon die men wil zien. Want alleen dan worden we zogenaamd geaccepteerd. Dan pas “horen” we erbij. We zijn dan “iemand”.

Dit is een verhaal dat we onszelf vertellen. Een verhaal dat anderen ons doen geloven.

Maar op een bepaald moment kan dat tegen je werken. Je bent zover van jezelf afgedwaald, dat je niet meer weet hoe het voelt om jezelf te zijn.

Ergens onderweg naar “het grote geluk”, de ideale partner of droomjob ben je jezelf kwijtgeraakt.

Wie je ooit was, zit er nog steeds. Die kan je opnieuw terug oproepen.

Lijkt het jou moeilijk om echt jezelf te kunnen zijn? Weet dan dat, in de meeste gevallen, het juist makkelijker is om jezelf te zijn. Ook al kost dit wat moeite en lef.

Als jij jezelf bent, dan:

  • trek je mensen aan die bij je passen
  • zit je lekkerder in je vel
  • ontwikkel je meer zelfvertrouwen
  • hou je energie over
  • voorkom je latere problemen

Het mooiste wat je kun worden, is jezelf!