Nieuw leven

De lente is begonnen!!

De lente staat voor nieuw leven: de eerste bloesem laat zich zien, de lentebloemen steken hun kopje boven de grond, lammetjes worden geboren..

Alles ontwaakt uit zijn winterslaap. Dagen worden langer en de zon schijnt vaker, langer en steeds feller.

En dat heeft zijn invloed op de natuur.

De natuur waar ook deel van uitmaken.

Dit heeft zijn invloed op ons.

Op naar meer zon, meer buiten zijn en nieuwe positieve energie. Zodra ik de lente ruik, wil ik naar buiten en gaat het kriebelen. Misschien vind jij de lente de fijnste periode van het jaar?

 

Dagen worden langer

Ik voel het verschil al, jij ook?  De dagen worden langer. Het lijkt wel dat vroeger opstaan minder moeite kost. Ik wil zo lang mogelijk genieten van het daglicht. De natuur verleidt me om meer buiten te zijn. De eerste zonnestralen voelen op mijn gezicht, de geursensatie van de eerste bloesem, Het maakt me vrolijk, het tovert een glimlach op mijn gezicht. Het zijn echte geluksmomentjes en ze kosten je niks.

Méér energie

De zon levert ons vitamine D dat voor een energieboost zorgt. Wacht dus niet op die warme zomerse temperaturen, maar ga desnoods met je winterjas aan naar buiten.

Kom op, beweeg

Niet alleen de zon is goed voor je mentaal welzijn, ook beweging. Het maakt niet uit wat: wandelen, joggen, fietsen, yoga in de tuin…. Je gaat je fitter voelen en dat ga je niet alleen voelen, maar ook aan je zien. Dus wat houd je nog tegen om de deur uit te gaan?

De lente binnen

Je kan de lente ook naar binnen brengen. Een mooie bos bloemen, vrolijke kleuren in je interieur. Het doet zoveel met je humeur. Door de energie die je krijgt, kan je alles beter relativeren.

Zelfs ons eetpatroon passen we aan het seizoen aan. Die heerlijke, fris gekleurde voorjaarsgroenten op je bord onder het genoegen van een goed glas wijn en in gezelschap van mensen die je energie geven.

 

Mijn tip: geniet intens!!