[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

Just enjoy the moment!

Zomertijd, lummeltijd! 

 

Hé, mooi mens,

Hoe gaat het met je?

We zijn halfweg de zomer. Jip, alweer. Wat gaat het snel. Je merkt dat de dagen al korter worden.

Sommigen hebben de vakantie achter de rug, anderen hebben het nog lekker te goed.

 

Lummelen

Zomertijd is lummeltijd. Lummelen, ik hou van dat woord. Net als het woord lanterfanten, heerlijk niksen, luieren, alles-mag-er-hoeft-niks, wat-komt-dat-komt. Alles kan, er hoeft niks. Blanco canvas.

 

Lastig of niet?

Nu ik het zo neerschrijf, vind ik het best moeilijk te omschrijven wat het voor me betekent. Lummelen gaat voor mij ook niet altijd makkelijk.

Sommige onder ons zijn gezegend met een liever-lui-dan-moe-mentalilteit, maar voor de meesten onder ons, ik included, is het knap lastig om uit de haast-stand en in de relaxmodus te komen.

Op het moment zelf, heb ik echt een intentie te maken voor mezelf: “ nu moet er even niks, ik mag off staan. Het gaat om een interne keuze die ik maak.

Vanuit een zekere mildheid voor mezelf, gun ik me een tijd van niksen om te kijken wat er komt of niet komt. Alles is goed.

Ik heb altijd een keuze.

 

Stille reflectie

Volgens de wetenschap zou lanterfanten een wezenlijk onderdeel moeten zijn van ons dagelijks leven. Beetje rondhangen of voor je uitstaren is namelijk hartstikke gezond.

Net als ons lijf heeft ook ons brein af en toe een time-out nodig. Tijd om ervaringen te verwerken, om te resetten en te reflecteren.

Neem je geen tijd om even stil te staan, zal je vervreemden van jezelf.

Weten wie je bent, wat je wilt en wat je waarden zijn , is afhankelijk van stille reflectie.

 

Jouw keuze

Het is aan jou….jij kiest. De keuze om er even niet te zijn voor anderen, maar voor jezelf. Off-line voor je omgeving, online met jezelf.

Wat wil jij? Waar verlang jij naar? Maak contact met je verlangens. Gun jij jezelf tijd om te lummelen?

Ontsnap uit de ratrace van elke dag. Het kan elke dag, elk moment en overal. Je kan het op verschillende manieren: een vakantie, een shorttrip, weekendje weg, dagje uit, yogales, koffiepauze, 5-minute-breathing of gewoonweg 5 minuten voor je uit staren.

 

Eureka!

Ik gun je die tijd! Straffer nog, ik geef je die tijd. Een moment om alles los te laten en te ZIJN.

Elke maand organiseer ik Relax-à-Greet sessies. We werken telkens rond een ander thema: reflectie oefeningen, meditatie, relaxatie, stretchoefeningen. Er zijn nog plaatsen vrij in september!

Op 30 augustus heb ik voor jou een zomerse inspiratiepicknick klaar staan. We trekken heerlijk de natuur in en nemen de tijd om stil te staan bij onze manier van denken over onszelf. Hoe staat het met die zelfliefde, die oh zo belangrijk is, maar moeilijk te geven?

Neem je agenda erbij en zet Relax-à-Greet of de zomerse inspiratiepicknick in je agenda met de melding: ME-TIME!

See you!

Liefs van mij.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]